2024. április 23., kedd
FONTOS

Ellenzéki tüntetés, polgári bállal

A mínusz tizenkét fokos hidegben gyűltek össze az elmúlt hétvégén a szolidaritás szakszervezet által meghirdetett csendes demonstrációra a Harruckern intézményéhez az MSZP, a Demokratikus Koalíció és a civilek képviselői. Ugyanebben az időben rendezték meg az iskolában a hagyományos polgári bált, azért is választották ezt a helyszínt a szervezők.

{vsig}galeria/baltuntetes{/vsig}

Megítélésük szerint ugyanis most nincs ok az ünneplésre. A tüntetésen résztvevők kinyilvánították véleményüket azzal kapcsolatban is, hogy a mai magyar gazdasági és társadalmi helyzetben olyan szinten érzékelhető a szegénység, ami mellett nem lehet elmenni szó nélkül.

Gyulán azonban már régi hagyomány van a bálozásnak, így idén is megrendezték a polgári bált, melynek fővédnöke dr. Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezető-helyettese volt, aki elmondta, ma valóban nincs könnyű helyzetben az ország és sokan nem vehetnek részt ilyen eseményeken, de reményét fejezte ki, hogy ez néhány év múlva már nem így lesz. Görgényi Ernő polgármester hangsúlyozta, ők nem ünnepelni jöttek, hanem a már több éve elindított hagyományos polgári bálon vesznek részt.

Részletek a videóban.

Nézze meg ezt is:

Májusban újra találkoznak a vármegyei, sérült fiatalok

Május 23-án, csütörtökön, Gyulán rendezik meg a Sérült Fiatalok Vármegyei Találkozóját – jelentették be a …