2024. március 28., csütörtök
FONTOS

Erősödőben az állami irányítás

Az átalakítás aktuális feladatairól tartott előadást a Honvédelmi Minisztérium Védelmi Hivatalának főigazgatója, dr. Tokovicz József dandártábornok a megyeházán. A téma az a honvédelem és a katasztrófavédelem körében végbe ment, illetve tervezett változás, melynek talán legfontosabb jellemzője az állami irányítás kialakítása.

{vsig}galeria/allamitamogatas{/vsig}

A védelmi bizottság ülését megelőzően megrendezett felkészítő foglalkozáson Erdős Norbert kormánymegbízott hangsúlyozta, fontos cél, hogy az államigazgatási feladatok rendszere átláthatóvá váljon. Az állam eddig a jegyzőkre bízta azt, hogy több, mint ezer állami hatáskörben eljárjanak, ezt az állapotot viszont a kormányzat megszünteti.

A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság vezetője, dr. Takács Árpád a tűzoltóságok átvételével kapcsolatban elmondta, jelenleg a vagyonátvétel folyik az önkormányzatok és az állam között. Kiemelte, hogy az új rendelkezések a korábbihoz képest egészen m ás szemléletet tükröznek.

A védelmi bizottság szerda délután ülésezett, ahol többek között az idei év munkatervét is meghatározták.

Részletek a videóban.

Nézze meg ezt is:

Az áldozatsegítésről egyeztettek Békéscsabán

  A békéscsabai Áldozatsegítő Központban tett látogatást és a kormányhivatalban megtartott, szakmai egyeztetésen vett részt …