2021. november 27., szombat
FONTOS

Megkopasztották a disznót

Pálinkával és pogácsával fogadták a vendégeket szombat reggel a Szent Anna Kollégium udvarán, ahol a sváb hagyományokat követő, kopasztásos disznóvágásra került sor.

{vsig}galeria/disznovagas{/vsig}

Hack Ferenc úgy emlékszik, németvárosi jellegzetesség volt az is, hogy a feldolgozandó állatot nem a földön tartották, hanem felakasztották egy,  e célra ácsolt eszközre.

A hagyományok megőrzésének a fontosságát hangsúlyozta a szervező német kisebbségi önkormányzat vezetője, Mittag Mónika.

A hagyományos disznótorról többet a péntek esti Értékőrzőben láthatnak, rövid videó itt.

Nézze meg ezt is:

Új kihívásokkal foglalkoztak Gyulán a pénzügyi ellenőrök

  Számos témával foglalkoztak azon a gyulai konferencián, melyet a Magyar Pénzügyi – Gazdasági Ellenőrök …