2024. április 24., szerda
FONTOS

MVH: fontos a gyors kifizetés

A tanfolyamok mellett immár vizsgázni is fognak a falugazdászok, összevezetik a túl- és az aluligénylést, amitől 3 milliárdnyi, elveszett támogatást szerezhetnek vissza. Többek között erről is beszélt szerda kora délután, Békéscsabán megtartott sajtótájékoztatón a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal elnöke.

{vsig}galeria/videkjelesztes{/vsig}

Palkovics Péter kiemelte, érdekeik egyeznek azokkal, akik benyújtják a támogatási kérelmeket, hiszen ők is a gyors és pontos kifizetésben érdekeltek.

Palkovics Péter hangsúlyozta, a vidékfejlesztési hivatalon belüli házi versenyt Békés megye nyerte, hiszen minőségben első, a benyújtás határidejét tekintve pedig Somoggyal holtversenyben első helyet ért el.

A megyei hivatal vezetője, Németh Tibor elmondta, a korábbi 1800-1900 túligényléshez képest ez a szám tavaly 1300-ra csökkent, vagyis 6-700 millió forinttal többet tudtak kifizetni a gazdáknak.

Erdős Norbert kormánymegbízott elmondta, Bács-Kiskun után Békés az ország második legnagyobb agrármegyéje. Ezért különösen fontos, hogy jól dolgozzon a hivatal.

A megfelelő együttműködésnek köszönhetően a támogatások 90 százalékát már kifizették. Palkovics Péter emlékeztetett, ahhoz, hogy ők a támogatást kérők igényeit ki tudják elégíteni, szükség lesz arra, hogy a támogatást kérők minél hamarabb leadják igényüket.

Részletek a videóban.

Nézze meg ezt is:

Rendőrök és rendőrségi dolgozók vehettek át jutalmat a Rendőrség Napján

  Szent György nap, a Magyar Rendőrség Napja alkalmából 2024. április 23-án állománygyűlést tartottak a …