2024. március 28., csütörtök
FONTOS

Civilek: irányt mutat a megyei példa

A civil világgal kapcsolatos változások kapcsán rendeztek konferenciát csütörtök délután a békéscsabai Jókai Színház Vigadójában. A fórumot megelőző sajtótájékoztatón Farkas Zoltán megyei elnök kiemelte, még korábban ha nem is egyedülálló, de a feladatokhoz nagyon jól illeszkedő civil stratégiát fogadtak el.

{vsig}galeria/civilek{/vsig}

Azóta viszont sok minden változott, s mint mondta, a legfontosabb feladat most az, hogy alkalmazkodjanak ezekhez a változásokhoz, sőt, ezek élére álljanak.  

A megyei elnök hangsúlyozta, Békésnek szüksége lesz egy jól kimunkált területfejlesztési törvényre, koncepcióra. Farkas Zoltán szerint a civileknek ebben nagy szerepe lehet.

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium civil kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára azt mondta, kettős céllal érkezett Békés megyébe. Ezek közül az egyik a december közepén elfogadott civil törvény bemutatása.

Latorcai Csaba kiemelte, fontos a Nemzeti Együttműködési Alap felállítása, valamint ebbe a döntéshozók megválasztása. Kitért arra, hogy a rendelkezések kapcsán a korábban Békés megyében megvalósuló gyakorlatot országos szintre emelték. A helyettes államtitkár szerint ez a rendszer olyannyira jól vizsgázott, hogy Békés a régióban e tekintetben kiemelt helyet foglal el.

Nézze meg ezt is:

Jelentős fejlesztés előtt áll a gyulai onkológiai centrum

  A hamarosan kezdődő eszközpark fejlesztéssel a Békés vármegye onkológiai betegeit ellátó gyulai központ felzárkózhat …