2024. április 24., szerda
FONTOS

Varga Erzsébet az új aljegyző

Kilenc jelentkező volt Gyula város aljegyzői álláshelyére. A csütörtök délelőtti zárt ülés után kiderült, hogy ebből a kilencből öt formahibásnak bizonyult, a maradék négyből a testület a jelenlegi Igazgatási osztály vezetőjének, dr. Varga Erzsébetnek a pályázatát fogadta el.

{vsig}galeria/testuletifebruar{/vsig}

A megbízatás március elsejétől lép életbe. A képviselők megszavazták, hogy március első napjától kerékbilincs lesz alkalmazható a tiltott zónában, engedély nélkül parkoló autókon. Daróczi László a testület előtt elmondta, hogy évente mintegy 6500 esetben tapasztalnak parkolási szabálytalanságot a városban, melynek több, mint 20%-a külföldi rendszámú autó, melynek tulajdonosai ellen nem lehet érvényesíteni a szabályokat. Ezért, mint mondta, a kerékbilincseket elrettentő szándékkal kívánják használni. A közterület-felügyelet munkatársai csak húsz perc eltelte után rakhatják fel az autóra a kerékbilincset. Ezt már csak a 15 000 forintos bírság befizetése után távolítják el.

A képviselők döntése alapján a gyulai labdarúgás utánpótlása ezután a Termál FC-hez fog tartozni, nem pedig a Gyulasport Kft. égisze alá. A képviselők a Prohászka Zsolt ügyvezető halálával megüresedett Gyulasport Kft. ügyvezetői álláshelyére 2012. május 31-ig, azaz a pályázat elbírálásáig, megbízott vezetőnek Bagi Tibort választották meg.

Interjúk a videóban.

Nézze meg ezt is:

Hat nap alatt ezerötszáz látogató a gyulai kiállítóhelyeken

  Legényest is láthatott a közönség a Viharsarok Táncszínház kedd délutáni előadásán, a fellépő táncosokat …