2021. július 24., szombat
FONTOS

Gyulán a legjobb helyesírók

 

Negyedszázados évfordulóhoz érkezett a Kárpát-medencei helyesírási verseny, hiszen 1988. februárjában gyűltek össze első alkalommal a diákok. A döntőt hagyományosan a gyulai Erkel Ferenc Gimnázium rendezi. A pénteki programok a városháza dísztermében megrendezett megnyitóval vették kezdetüket. A jubileum alkalmából többen is elismerést vehettek át.

{vsig}galeria/helyesirok{/vsig}

A zsűri elnöke, prof. dr. Nagy János elégedetlenségének adott hangot amiatt, hogy a közéletben egyre gyengül a helyes írás presztízse. A versenyt szervező iskola igazgatója, Szűcs Levente hangsúlyozta, immár huszonöt éve, hogy a minden megye és a főváros legjobb helyesírói látogatnak Gyulára. Kiemelte, az erkeles diákok annak ellenére mindig részt tudnak venni a versenyen, hogy itt tényleg csak az ország legjobbjai ragadhatnak tollat.

Az idei jubileum kettős, hiszen mint azt dr. Nagy János elmondta, 20 éve vette fel Implom József nevét a megmérettetés. A zsűri elnökét megkérdeztük arról, mit szól a magyar nyelvet ma érő jelentős hatásokról, az egyszerűsödésről, az idegen szavak előretöréséről.

Nézze meg ezt is:

Több száz gyermek részvételével kezdődött el az ÁGOTA tábor

  Tizenhat megyéből mintegy 300 fiatal érkezett Doboz-Szanazugba a huszonnegyedik alkalommal megrendezett Állami Gondoskodásban Élő …