2024. április 20., szombat
FONTOS

10 ezredik ügyfél a kormányablaknál

2011. január harmadikán nyitották meg az ország valamennyi megyeszékhelyén és a megyei jogú városokban, összesen 29 helyszínen a kormányablakokat. 2012. február 28-án, vagyis alig több, mint egy év múlva, Békéscsabán a 10 ezredik ügyfelet köszöntötték.

{vsig}galeria/kormanyablak1{/vsig}

A békéscsabai Márton Ferenc a napokban nyitott ügyfélkaput. Az egyéni vállalkozóként rádió- és tévéműszerész szakmában dolgozó férfi azt mondta, pozitív benyomások érték ügye intézése közben.

A kormányablakok több szempontból új szemléletet honosítottak meg az ügyfélfogadásban. Ezek közül az egyik a megszokottól eltérő nyitva tartási idő. A helyben, önkéntes alapon kitöltött ügyfél elégedettségi kártyákon többségében pozitív vélemény jelenik meg.

Schreiber Gabriella, a kormányablak vezetője elmondta, nagyon sok ügyfelük érkezik a határon túlról, Nagyszalontáról, Arad és Nagyvárad térségéből.

Erdős Norbert kormánymegbízott hangsúlyozta, ez a 10 ezres ügyfélszám komoly forgalomról tanúskodik, noha az év első felében csak körülbelül 30 ügykör tartozott a kormányablakokhoz. Ez a szám időközben 61-re bővült. A kormányablakok száma is növekedés előtt áll, igaz, erre nagy valószínűséggel nem idén kerül sor.

A kormánymegbízott kiemelte, a cél az, hogy az állampolgárok 2013. végére minden egyes államigazgatási ügyet egy helyen, a kormányablakoknál intézhessenek el.

Részletek a videóban.

Nézze meg ezt is:

Évfordulót ünnepeltek a gyulai polgárőrök

  Öt éve adták át a Gyulai Bűnmegelőzési Polgárőr Egyesület irodáját, egyben a gyulai polgárőrök …