2024. április 19., péntek
FONTOS

Felújítanák a Mágocsi óvodát

Nem kevesebb mint 126 millió forintból újíthatják fel a Mágocsi utcai óvoda épületét. Mindezt dr. Görgényi Ernő jelentette be keddi sajtótájékoztatóján. A polgármester elmondta, a képviselő-testület döntése értelmében új torna- és csoportszoba kialakítása mellett kicserélik a nyílászárókat, megújul a burkolat, és csökkennek a rezsi költségek. A választás több ok miatt esett a Mágocsi óvodára.

{vsig}galeria/magocsiovi{/vsig}

A Mágocsi óvoda mellett a polgármester beszélt a civil pályázatokról. Korábban a város nem különített el komolyabb összeget e célra, de tavaly már 5 millió forintra nyújthatták be igényüket. A pályázatokat több kategóriában március 24-ig lehet benyújtani, döntés április végén várható.

A polgármester beszélt még egy pályázatról, ezt azok nyújthatják be, akiknél kikapcsolták, vagy hamarosan ki fogják kapcsolni az áramot. A térségi szolgáltató és a Máltai Szeretetszolgálat közös programjának részeként a visszaállítás költségeinek 50 százalékát lehet elnyerni egy 100 millió forintos keretből. A Hajnal utcai családsegítő szolgálatnál előzetes bejelentkezés után segítséget nyújtanak az interneten elérhető űrlap kitöltésében.

Részletek a videóban.

Nézze meg ezt is:

A 90 éves Lupsán Imrénét köszöntötték

  Virággal, Orbán Viktor miniszterelnök üdvözletével és tortával köszöntötte szerda délután Timár Andrea aljegyző és …