2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Karácsonyis sikerek Orosházán

Justh Zsigmond orosházi-szentetornyai származású íróról elnevezett versenyen szerepeltek sikerrel a gyulai Karácsonyi János Katolikus Gimnázium diákjai. A megmérettetésen több, egymáshoz hasonlóan erős produkciót láthatott a közönség. A két kategóriában, a fiatalabbak és az idősebbek között is gyulai győzelem született, emellett a fürdővárosi alma mater tanulói egy különdíjat is elhoztak.

{vsig}galeria/karacsonyivers{/vsig}

Horváth Bence Pilinszky János világháborús közegben játszódó, Francia fogoly című művét már a gyulai Simonyi versenyen is előadta, akkor második lett. Most a 11-12. évfolyamosok között ezzel a verssel a legjobbnak bizonyult, holtversenyben egy orosházi diákkal.

– A felkészülés során nemcsak a vers pontos memorizálása és gyakorlása a fontos, hanem az is, hogy a fiatalok ráérezzenek az ízére – mondta Tóth Kata tanárnő.

Az erdélyi líra kiemelkedő alakjának, Szilágyi Domokosnak egyik tréfás versét, a Gatyáimnak nagy voltáról címűt adta elő Pál Attila a 9-10. évfolyamos diákok versenyében, melyet Szabó Zoltán nyert. A különdíjas Pál Attila azt mondta, tanára segítségével olyan alkotást választottak, mely  közel áll a személyiségéhez.

A fiatalok azt mondták, a versmondásnak több előnyét is élvezik. A jó versenyeredmények mellett hozzászoknak ahhoz, hogy idegesség nélkül, magabiztosabban tudjanak megszólalni több ember előtt, és az érettségi során sem jelent majd hátrányt irodalmi jártasságuk.

Részletek a videóban.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …