2024. április 23., kedd
FONTOS

Domokos László: meg kell állítani a túlköltekezést

Új munkahelyekre van szükség, ezek megvalósítását pedig nem lehet kizárólag a fővárosból irányítani. Többek között ezért is szükség van arra, hogy a megyei önkormányzatok egyfajta területfejlesztési feladatot kapjanak. Ezt a véleményét fogalmazta meg a Gyula Tv 3Téma című műsorában Domokos László korábbi megyei elnök.

Meglátása szerint volt egyfajta szükségszerűség abban az átalakulásban, mely révén a legtöbb helyen súlyos adósságokat felhalmozó megyei önkormányzati rendszertől a kormányhivatalok felé tolódott el a középszintű hatalom súlypontja. Ugyanakkor azt az Állami Számvevőszék csak az elkövetkezendő időkben vizsgálja meg, hogyan gazdálkodnak a kormányhivatalok.

A települési önkormányzatok gazdálkodásával kapcsolatban az elnök azt mondta, ahol ez nem történt meg, meg kell állítani a túlköltekezést. Az Állami Számvevőszék elnöke szerint sok helyen még hiányzik az ezzel kapcsolatos, helyes felismerés. A települési önkormányzati gazdálkodással kapcsolatban kiemelte a felelősség jelentőségét.

Részletek a videóban és a 3Témában.

Nézze meg ezt is:

Szerdától tesztüzem – már látogatható a Ladics-ház

Célegyenesbe ért a Ladics-ház korszerűsítése, a napokban az utolsó simításokat is elvégezték a szakemberek. A …