2022. május 27., péntek
FONTOS

Gyűjtés beteg gyerekeknek

Jótékonysági akcióba fogott az Erkel gimnázium egyik végzős diákja. Szabó Csaba a bátor tábor számára szervez gyűjtést. Itt súlyos beteg gyermekeknek és családjaiknak nyújtanak gyógyító, megerősítő élményterápiát. Évente 680 táborozónak nyílik lehetősége olyan programok kipróbálására, amelyeken betegségükből kifolyólag máshol nemigen vehetnek részt.

{vsig}galeria/batortabor{/vsig}

Nem hiába mondják, hogy a Bátor Tábor egy eldugott csodavilág, hiszen minden irányból erdők és mezők övezik. A egykori hatvani úttörőtábor épületeit 2007-ben építették újjá. A tervezéskor fontos volt, hogy a kialakítandó épületek feleljenek meg a krónikus beteg gyerekek igényeinek és az építkezés közben ne károsodjanak a táborhely adottságai. A Bátor Tábor így megőrizte igazi arborétum jellegét. A beruházás 2010-ben tovább folytatódott, összességében 730 millió forint értékben.

A gyűjtés a bátor tábor javára márciusban kezdődött. Szabó Csaba elmondta, a polgármester már felajánlott egy nagyobb összeget, és több gyulai vállalkozó is pozitívan állt a témához.

A Bátor Tábor Alapítvány évente 450 önkéntes közreműködésével valósítja meg a daganatos, és cukorbeteg gyerekek számára szervezett terápiás rekreációs programjait. A szakemberek azt mondják, a betegség elfogadása, legyőzése sokkal könnyebben megy, ha van egy elfogadó vidám, szerető közeg, ahol a betegséggel kapcsolatos szorongások meghallgatásra találnak és fel is oldódnak. Erről szól a Bátor Tábor.

Videó itt.

Nézze meg ezt is:

Évzáró gálaműsort tartottak a művészeti iskola táncosai

  Évzáró gálaműsort tartottak a művészeti iskola társastánc, néptánc és népzene tanszakos tanulói szerda délután …