2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Helyi pénz Gyulán?

Helyi pénz létrehozását fontolgatja a három közép-békési város, Békés, Békéscsaba és Gyula szövetségéből álló szervezet. A Közép-Békési Centrum közelmúltban megválasztott elnöke, dr. Görgényi elmondta, létrehoztak egy bizottságot, mely javaslatot tesz a KBC-tagoknak. A gyulai polgármester hangsúlyozta, az országban több sikeres esetről beszámolt már a sajtó, ezért is döntöttek arról, fontolóra veszik az ügyet.

{vsig}galeria/helyipenz{/vsig}

A helyi pénz melletti érvek táborát gyarapítja, hogy ez a fizetőeszköz a gyulai, békési és békéscsabai gazdaság megerősítését szolgálhatja. A polgármester kiemelte, csak alapos vizsgálódás után szeretnének döntést hozni, hiszen a jó példák mellett vannak kevésbé jók is. Vagyis a helyi pénz bevezetése nem mindenhol tartozik a sikertörténetek közé.

A három város együttműködése kapcsán Görgényi Ernő elmondta, egy sikeres, turisztikai pályázatot már maguk mögött tudhatnak. Ennek célja az, hogy minél több emberrel megismertessék a Körösök völgyének természeti szépségeit. Ehhez kerékpárokat, nordic walking botokat, GPS-készülékeket kaptak. Egy másik projekt segítségével időszaki kiadványokat adhatnak ki.

Részletek a videóban.

Nézze meg ezt is:

Hat nap alatt ezerötszáz látogató a gyulai kiállítóhelyeken

  Legényest is láthatott a közönség a Viharsarok Táncszínház kedd délutáni előadásán, a fellépő táncosokat …