2024. április 26., péntek
FONTOS

Két gyanúsítottja van az ékszerbolti betörésnek

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya vasárnap lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vett két férfit. A 26 éves montenegrói és 37 éves horvát állampolgárok a gyanú szerint 2012. március 6-án 03 óra 30 perc körüli időben betörtek egy ékszerüzletbe Békéscsabán, az Andrássy úton.

Egy személygépkocsira, melyet közvetlenül a betörés elkövetése előtt loptak el egy közeli parkolóból kötelet kötöttek, amit az ékszerbolt bejáratát védő rácsra is rögzítettek. Kiszakították a helyéből a rácsot, majd az ajtó üvegét kalapáccsal betörték és különböző arany ékszereket tulajdonítottak el. A lopással és a rongálással több millió forintos kárt okoztak.

A gyanúsítottak a nyomozás eddigi adatai szerint hosszabb ideje Szegeden élnek. Feltételezhető, hogy Magyarországon korábban már több vagyon elleni bűncselekményt elkövettek. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozói a Szegedi Rendőrkapitányság segítségével 2012. március 11-én, vasárnap délután Szegeden, az egyik bevásárlóközpontban fogták el őket. A lakásukon tartott házkutatáskor több, feltehetően betörésekhez használt eszközöket találtak a nyomozók, és a két férfitől jelentős mennyiségű készpénzt, eurót foglaltak le. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya mindkét férfit őrizetbe vette és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására.

Nézze meg ezt is:

Hat nap alatt ezerötszáz látogató a gyulai kiállítóhelyeken

  Legényest is láthatott a közönség a Viharsarok Táncszínház kedd délutáni előadásán, a fellépő táncosokat …