2022. július 2., szombat
FONTOS

Térfigyelő kamera segített az elkövető elfogásában

Rongálás történt hétfőn este 20 óra körül Gyulán, a Dózsa György utcában. Egy vendéglátóhely ajtajának üvegét törte be egy fiatal, aki a rongálást követően elment a helyszínről. Ténykedését azonban a Dózsa György utca és a Béke sugárút kereszteződésében működő térfigyelő kamerának köszönhetően látta a Gyulai Rendőrkapitányság ügyeletese.

A zászlós azonnal riasztotta a kapitányság járőreit, akik perceken belül a rongálás helyszínére értek. Többeket meghallgattak, mire kiderült, hogy az elkövető időközben a Kossuth Lajos utca irányába távozott. A 16 éves fiatalembert 21 óra előtt pár perccel elő is állították a városi rendőrkapitányságra. Kihallgatásakor több korábban történt rongálás elkövetését is elismerte, rongálás és garázdaság vétségek elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult ellene eljárás. Hétfőn este kb. 54 ezer forint kárt okozott a vendéglátóhely ajtóüvegének betörésével.

A Dózsa György utca és a Béke sugárút kereszteződéséhez a város önkormányzata tavaly telepített térfigyelő kamerát. A munkálatok megkezdése előtt a rendőrség véleményét is kérték. A kapitányság üdvözölte a fejlesztést, melynek a hétfőn este történt bűncselekmény felderítésében hasznát is vették.

Nézze meg ezt is:

Hazai tekintetben kiemelkedően jó a közbiztonság helyzete Gyulán

  Több témában született döntés a csütörtök délelőtti képviselő-testületi ülésen. A grémium többek között tájékoztatót …