2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Letették az új laktanya alapkövét

 

Nem kevesebb, mint 86 millió forintból épül új épületszárny a gyulai tűzoltólaktanyához. A kedd délutáni alapkő letétellel a munkálatok immár formálisan is kezdetüket vették. A kivitelezőnek mindenesetre nem lesz könnyű dolga, hiszen júniusi befejezési határidővel vállalta az új komplexum felépítését. Dr. Takács Árpád, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság első embere kiemelte, régóta érik az a gondolat, mely most már tettekben jelentkezik.

{vsig}galeria/tuzoltokk{/vsig}

A gyulai parancsnok, Zanócz István hangsúlyozta, a helyi lánglovagok régi igénye válik valóra, hiszen így majd olyan körülmények között lehetnek, melyek megfelelőek lesznek.

Országosan is egyedülálló magatartást tanúsított az ügyben a helyi önkormányzat, mely annak ellenére, hogy a tűzoltóságok állami kézbe kerültek, fontosnak tartotta, hogy ne lépjen vissza a pályázat finanszírozásától.

A megyei katasztrófavédelmi igazgató elmondta, a megyében nem Gyula az egyetlen hely, ahol hasonló felújítás kezdődött, vagy kezdődik, szinte nincs is olyan város, ahol ne újulnának meg az ingatlanok.

Takács Árpád elmondta, az elmúlt öt évben a megyei tűzoltóságok technikai eszközei nagyon komoly fejlesztésen mentek át, a tűzvédelmi helyzet megfelelő. Gyulán a kibővített tűzoltó laktanyát tehát már az idén átadják, itt lesz fedett helye azon járműveknek is, melyek eddig az időjárás viszontagságainak kitéve az udvaron álltak.

Részletek a videóban.

Nézze meg ezt is:

Hat nap alatt ezerötszáz látogató a gyulai kiállítóhelyeken

  Legényest is láthatott a közönség a Viharsarok Táncszínház kedd délutáni előadásán, a fellépő táncosokat …