2024. április 19., péntek
FONTOS

Turisztika: javuló mutatók

A fejlődés éve volt 2011 a gyulai turisztikában – derült ki a legutolsó, statisztikai szempontból lezárt időszakkal kapcsolatban a kedd délelőtti, városházi sajtótájékoztatón. Ezt az évet a két négycsillagos szállodával, új programokkal, erősödő marketinggel és javuló mutatókkal lehet jellemezni. Görgényi Ernő polgármester kiemelte, a kezdetekkor azt mondták, jó alapokat kaptak, de sok még a tennivaló. A több, mint 4000 szálláshellyel rendelkező fürdővárosban a turisztika területén nem a mennyiség, hanem a minőség erősítése a cél.

{vsig}galeria/turisztikka{/vsig}

A turisztikai nonprofit fkt. ügyvezetőjének prezentációjából az derült ki, Gyula szinte valamennyi fontos területen előrébb lépett. A kereskedelmi szálláshelyek esetében az országos egy százalékos visszaeséshez képest Gyulán 8 százalékos növekedést regisztráltak. Az átlagosan eltöltött vendégéjszakák terén a magyar átlag 2,6 nap, míg Gyulán ez a szám 4. A sikerekben sok más mellett szerepet játszhatott az is, hogy több egyedülálló kezdeményezést indítottak útnak, ilyenek a csomagolj és csobbanj program mellett a standard programok.

Érdekes tény, hogy míg 2010-ben 50 ezer vendég látogatott Gyulára, addig 2011-ben ez a szám már 58 ezer volt. Mint arra fény derült, mindez nemcsak a két négycsillagos szálloda főszezon előtti beindításának köszönhető.

A Gyulára látogató vendégek közül csak nagyjából minden tizedik érkezik határon túli területről. A jövőben ezért a szakemberek azért is dolgoznak, hogy emelkedjen a romániai, szerbiai, németországi látogatók száma.

A jövőbeli fő célok közé tartozik a vendégek és az itt töltött éjszakák számának növelése mellett az idegenforgalmi adóbevétel növelése is.

Részletek a videóban.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …