2024. április 24., szerda
FONTOS

Ovifoci a Grosics Akadémián

Kedd délelőtt megérkezett az első gyerekcsapat a Boldog Apor Vilmos Óvodából a Grosics Akadémiára. Ezek a gyerekek voltak az elsők, akik az ovi foci program keretében ellátogattak a Zrínyi téri intézménybe. Az óvoda vezetője, Flender Beáta szerint több szempontból is a gyerekek hasznára válhat ez a kezdeményezés, mely révén egy új, műfüves pálya épülhet az óvodában.

{vsig}galeria/grosiccs{/vsig}

A pálya megvalósítását a kellő saját erő biztosítása mellett pályázati forrás bevonásával fedeznék. Az ovifoci programhoz komoly reményeket fűz az akadémia sportigazgatója, Adem Kapics is.

– Először is azt gondolom, ez egy remek program a gyerekeknek. A mozgás révén ugyanis közelebb kerülnek a sporthoz, az egészséges életmódhoz, és jobbá válik életük. Másrészt megkapják a lehetőséget, hogy ha tehetségesek, a későbbiekben felfigyeljünk rájuk, és kinyíljanak előttük olyan kapuk, melyek egyébként zárva maradnának. A lehetőséget persze szeretnénk megadni nemcsak az óvodásoknak, hanem mindenkinek, akit érdekel a sport – mondta a sportigazgató.

A gyerekek foglalkozását az akadémia két edzője, Dobi Róbert és Horváth Péter vezette. Utóbbi szerint a legfontosabb nem az, hogy ebben a korban focizzanak a fiatalok, hanem hogy ismerkedjenek a labdával. Az ovifoci program egyelőre az Apor Vilmos óvodával karöltve indult el, de az akadémia vezetése nyitott további intézmények felé is.

Részletek a videóban.

Nézze meg ezt is:

Hat nap alatt ezerötszáz látogató a gyulai kiállítóhelyeken

  Legényest is láthatott a közönség a Viharsarok Táncszínház kedd délutáni előadásán, a fellépő táncosokat …