2022. május 27., péntek
FONTOS

Sikeresek a háztáji gazdálkodók

A Gyulai védjegy és a Gyulai termék faház program mellett egy turisztikai projektben is részt vehetnek a mezőgazdaság helyi szereplői. Több más mellett ez is kiderült a napokban megrendezett fórumon, melynek a Béke sugárúti civil ház adott otthont.

{vsig}galeria/szorgoshangya{/vsig}

Először Hajdú Attila, a mezőgazdasági és városfejlesztési kft. ügyvezetője beszélt a cég feladatairól. Az alapvetően mezőgazdasági profilúvá vált cég munkatársai a tavasz beköszöntével sürgető feladatok elé néznek.

A Gyulai Szorgos Hangya Szociális Szövetkezet elnöke a háztáji gazdálkodó hálózatról beszélt. Mint azt Kiss József elmondta, a vetőmagok mellett tenyészállatokat osztottak az embereknek, és nem csalatkoztak számításaikban. Akik boldogulni akartak, de hiányzott nekik egy kis segítség, tudtak élni a lehetőséggel, és megtermeltek egy minimálbérnyi jövedelmet.

Az előállított termékeknek a gyulai idegenforgalom is jó felvevő piaca lehet Kiss József szerint. Árgyelán János a méhtartás jogi szabályozásáról és a hologramos minőségi védjeggyel ellátott méztermelői csomagolásról beszélt, ugyanakkor említést tett a legfontosabb feladatokról is.

A tavaly sikeres faház program idén is folytatódik. A vásárlóknak idén három helyszínen lesz lehetőségük közvetlenül a termelőtől megvenni a zöldségeket, gyümölcsöket. További fejlemény, hogy a faházak mellett bolt is nyílik a Kossuth utcában.

Interjúk a videóban.

Nézze meg ezt is:

Évzáró gálaműsort tartottak a művészeti iskola táncosai

  Évzáró gálaműsort tartottak a művészeti iskola társastánc, néptánc és népzene tanszakos tanulói szerda délután …