2022. május 23., hétfő
FONTOS

Sikeres játszma a faiparban: Emhő és Baudermann

A Gyula Televízió Kézjegy című műsorában Bihari Mária faggatta Baudermann Dezsőt és Emhő Józsefet a bútoripar rejtelmeiről, érdekességeiről. Mint kiderült, munkájukat egy játszmának tekintik, mely során a legjobb, a legügyesebb győz.

{vsig}galeria/faipar{/vsig}

„A céget 1993-ban alapította Baudermann Dezső és Emhő József. Először a Blanár László utcán egy pici kis bolttal és kisméretű műhelyben egy lapszabász géppel indult a cég. Mára már kb. 15 ezer négyzetméteren helyezkedik el a telep. Több rakatnyi forgácslap és egyéb más bútoripari alapanyagok állnak  a vevők rendelkezésére. Kiszállítást is vállalnak az ország egész területén, négy különböző kaliberű tehergépjárművükkel. Gépi felszereltségünk is magas fokot ért el az évek során.

1993-ban – két különböző ötlettől vezérelve – megnyitották a boltot, aminek a fő feladata szerintük az volt, hogy alapanyagokat biztosíthassanak az asztalosoknak.

Azóta eltelt majd 20 év. Jelenleg 40 fővel dolgoznak, ezeknek az embereknek 90 százaléka 8-10 éve munkatársa a cégnek. Feladataik elég sokrétűek, mindenki elvégez szinte mindent, nagyon sok területen hadba fogható munkaerők, mely feladatok alól a vezetők sem kivételek.

Tulajdonképpen ennek a iparnak is meg volt a maga íve, tavasszal jól ment az üzlet, nyáron egyáltalán nem, viszont az ősz és a tél mindig nagyon jó volt, azonban mára, mint oly sok minden, ez is megváltozott. Próbáltak alkalmazkodni, és igyekeztek a hullámvölgyeket túlélni, de alapjában véve nem lehet okuk panaszra, hisz majd két évtized után, egy hitelek nélkül is működőképes vállalkozásról beszélünk, ami komoly konkurencia akár a környékbeli hasonló cégeknek, akár a multinacionális cégeknek.

20 év alatt két akaratos ember dolgozott együtt, ami – mint mondták – nem mindig volt egyszerű, de  egy kapcsolat sem mentes a konfliktusoktól. A lényege ennek is az, hogy túl tudjanak lépni a nehézségeken, és nem bezárni a boltot személyes problémák miatt.

Év elején a „Sikeres Gyulai” kitüntetést kapták meg. Nem számítottak rá, de nagyon jó érzést generált bennük ez a kitüntetés, hisz a munkásságukat ismerték el ezzel.  Elmondásuk szerint ők ugyan így megtettek minden tőlük telhetőt eddig is, segítséget nyújtottak, ahol tudtak, és szeretnék ezt továbbra is ugyanígy csinálni.

Terveik és álmaik között szerepel, hogy a kiépített birodalmat átadhassák gyerekeiknek és ők vigyék tovább ezt a céget. És persze nem kevésbé az, hogy ez a cég a jövőben is egy ugyan ilyen sikeres, jól működő vállalkozás legyen, hisz az elmúlt 20 évben ezért dolgoztak.

„A faipar minden vállalkozó szegmense komoly erőfeszítéseket tesz a túlélése érdekében. Verseny a javából, anyagokkal, technológiákkal, és a piac diktálta kíméletlen tempóval. Ez játszma: aki a leggyorsabb, legügyesebb, az győz” – ők e szerint élnek és végzik a munkájukat, sikeresen.

Nézze meg ezt is:

Szabó Roland fotóiból nyílt tárlat a Postagalérián

Gyula, karácsonyi fényekben címmel nyílt fotókiállítás a napokban a Gyulai Postagalérián. Szabó Roland már ismerősnek …