2024. április 20., szombat
FONTOS

VB-ezüstérmes madarász

 

Sikerrel szerepeltek a gyulai, békés megyei versenyzők a díszmadártenyésztőknek a spanyolországi Almeriában megrendezett világbajnokságán. Gyepes Imre és Kovács Tamás madarai ugyan nem szereztek érmet, de a Madárbarátok Országos Egyesületének biharugrai tagja, dr. Bodrogközy Zoltán szárnyasa ezüstérmet szerzett az erős, nemzetközi mezőnyben. Az érintettek minderről 3Téma című műsorunkban beszéltek.

{vsig}galeria/madaraszkepek{/vsig}

A világbajnokságon számos nemzet képviseltette magát, Békésből az ezüstérmes Bodrogközy Zoltán mellett a Madárbarátok Országos Egyesületének elnöke, Gyepes Imre és alelnöke, Kovács Tamás mutatta be madarait.

Mint sok más területen, a díszmadártenyésztésben is van lemaradása Magyarországnak a világ legfejlettebb országaihoz képest. A hátrány nem kis részt abból adódik, hogy egészen más körülmények között dolgozhatnak a madarászok hazánkban. A szakemberek szerint a Magyarországon madarászattal foglalkozók egyik nagy problémája, hogy nem egyeznek az uniós és a hazai jogszabályok. Míg a külföldi tenyésztők több lehetőséget kapnak, addig itthon a madarászokat hátrányosan érintik a régi rendelkezések.

Részletek a videóban és a 3Témában.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …