2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Erősítenék a generációk együttműködését

Ez az év a generációk közötti együttműködés és az aktív idősödés jelszava alatt indult a szakemberek számára – hangsúlyozta dr. Zékány Zita a Gyulai és debreceni geriátriai napok címmel pénteken kezdődött tanácskozáson. A gyulai Pándy Kálmán kórház Árvay termében az osztályvezető főorvos azt mondta, nemcsak gazdasági, hanem társadalmi válság is van, a problémák megoldását pedig az jelentheti, ha a családok tagjai egymás felé fordulnak.

{vsig}galeria/generaciok{/vsig}

A rendezvényen díszoklevelet vehetett át dr. Peter Meisner, az egykori 56-os ifjúság egyik képviselője, aki jelenleg Angliában dolgozik. Őt a magyar gerontológiai és geriátriai társaság tiszteletbeli tagjává fogadta. Előadásában az angliai idősellátásról beszélt.

A rendezvény egyik szervezője a Magyar Gerontológiai és Geriátriai Társaság volt. Ez a szervezet már 5000-es, nemzetközi konferenciát is tető alá hozott. Dr. Székács Béla elnök szerint most arról is tudnak beszélni a szakemberek, hogy mit tehet az idősödő ember saját fizikai, szellemi állapotának a védelmében.

A rendezvényt szervező főorvos szerint érdemes elgondolkodni az idősekhez való viszonyunkon, ugyanakkor az idősebbeknek sem árt, ha újraértelmeznek bizonyos dolgokat.

Az egészségügy újrarendezésének éppen zajló folyamata közben úgy kell megtalálni az idősellátás helyét, hogy az aktív védelmet nyújtson e korosztály számára.

Interjúk a videóban.

Nézze meg ezt is:

Jubileumot ünnepel az Erkel kórus

Sikeres évtizedek állnak a gyulai Erkel Ferenc Vegyes Kar mögött, amit a napokban hangversennyel és …