2024. április 18., csütörtök
FONTOS

Gyulai fiúk a Forma-1 előszobájában

A világ legnépszerűbb versenyautó sportja, a Forma-1 mérnöki tehetségkutatójának számít az a megmérettetés, melyen Magyarországról csak a zömmel Erkel gimnáziumos diákok alkotta SGP Racing Team vehet részt. A 15-16 éves fiatalokból álló csapat előtt nagy feladat áll: egy, a képeken látható, szén-dioxid-meghajtású, 20 centiméteres autót kell építeniük, mely 60 kilométer/órás sebességgel teszi meg a 20 méteres távot.
A csapat vezetője Bozó Zoltán, az ő ötlete volt, hogy a fiúk belekóstoljanak a Forma-1 ifjúsági versenyébe. A fiúk a napokban a Hungaroringen vettek részt egy forgatáson. A négy főből álló tervező csapatot Megyeri Balázs vezeti, a csapattal kapcsolatos menedzseri feladatokat Ötvös Dávid látja el, rá nem utolsó sorban angol tudása miatt esett a választás, de az ő vállán nyomja a szponzorok felkutatása is. A pénzre nemcsak az utazás miatt, hanem az autó elkészítéséhez szükséges programok miatt is szükség van.

A 9 és 19 év közötti fiatalok számára kiírt verseny tulajdonosa nem más, mint a Forma-1-é, vagyis Bernie Ecclestone. A gyulai fiúk a csehországi, brno-i versenyre azt tűzték ki célul, hogy sikeresen képviseljék Magyarországot. Ha itt jól teljesítenek, a következő állomás Szöul lesz, ahonnan már szinte csak egy ugrás a Forma-1.

Video itt, képek a Galériában.

 

Nézze meg ezt is:

Helyszíni szemle miatt lezárják a Sarkad és Gyula közötti útszakaszt

A Gyulai Rendőrkapitányság 2024. április 19-én, pénteken 10 óra és 11 óra 30 perc között …