2024. április 19., péntek
FONTOS

Választ ígért Barroso Farkas Zoltán levelére

José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke megköszönte Farkas Zoltán a Békés Megyei Önkormányzat elnökének – mint a területfejlesztésért felelős megyei vezető – és elnöktársai levelét, amiben tiltakoztak a Magyarországnak szánt kohéziós támogatási összeg folyósításának felfüggesztése ellen.

Az Európai Bizottság elnöke felkérte Olli Rehnt, az Európai Bizottság alelnökét és Johannes Hahn, a regionális politikáért felelős biztost, hogy közösen válaszolják meg a levelet.

A Magyarország területi szintű fejlesztésért felelős vezetők levelükben hangsúlyozták: „Legmélyebb sajnálatunkra a Bizottság döntése a szándékolttal ellentétes hatásokat fog eredményezni. Magyarország, a magyar emberek kemény áldozatokat hoztak az elmúlt nyolc év hibáinak kijavítása és a gazdaság stabilizálása érdekében, ezért a Brüsszelből jövő büntetések az európai intézményekkel szembeni bizalmatlanságot erősítik a magyar társadalomban. Fontos megjegyezni, hogy a Kohéziós Alap azokat a tagállamokat támogatja, amelyek GDP-je az európai átlag 90%-a alatt van. Ezen régiók megfosztása a kiegyensúlyozott fejlődésükhöz nélkülözhetetlen forrásoktól teljes mértékben ellentétes az európai kohézió és szolidaritás szellemével.”

A megküldött levél teljes egészében olvasható magyar és angol nyelven a Békés Megyei Önkormányzat híroldalán és weblapján. www. bekesmegye.com és www. bekesmegye.hu oldalakon.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …