2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Új térfigyelőkre pályáznak

Itt korábban készült felvételeinken az látható, hogyan láthatják a rendőrök a hozzájuk bekapcsolt térfigyelő kamerák képeit. Ekkor a buszpályaudvar melletti hirdetőoszlopot törte be valaki, akit később a felvétel segítségével sikerült megtalálni.

{vsig}galeria/terfigyelo{/vsig}

A napokban egy másik rongálásos eset elkövetője bukott le úgy, hogy a felvételen látható volt. Többek között a hatékony bűnmegelőzés is motiválja a helyi önkormányzat vezetését, amikor a polgármester úgy döntött, a képviselő-testület elé terjeszti a térfigyelő-rendszer fejlesztéséről szóló javaslatát. Minderről Görgényi Ernő keddi sajtótájékoztatóján számolt be.

Gyulát a kamerák jelenleg egy tucatnál valamivel több helyen látják, ha a szűken 8 milliós beruházás magvalósul, ez a szám mintegy másfélszeresére nőne. A tervek szerint bekameráznák a Béke sugárút és a Hétvezér utca sarkát. Figyelő szem kerülne a Petőfi tér 2. alatt álló épületre, de lenne kamera az Élővíz-csatornán, a Kapus-hídon, a Bodoky utca felé nézve. Emellett a Kossuth téri körforgalmat, valamint a Sarkadi úti és a vári Körös-hidat is felszerelnék.  

A polgármester kiemelte, 17 milliós keretet különítenek el bel- és csapadékvíz elvezető árkok, valamint a szökőkutak karbantartására, melyre ebből, a Közüzemi Kft.-nek elkülönített keretből 2 millió jut. Görgényi Ernő hangsúlyozta, a szökőkutak karbantartása ennél jóval többe, összesen 12 millió forintba kerül.

Az említett kérdésekről a képviselő-testület csütörtök délelőtti ülésén dönt.

Részletek a videóban.

Nézze meg ezt is:

Hat nap alatt ezerötszáz látogató a gyulai kiállítóhelyeken

  Legényest is láthatott a közönség a Viharsarok Táncszínház kedd délutáni előadásán, a fellépő táncosokat …