2024. április 19., péntek
FONTOS

Visszahoznák a szatócsboltot

 

Visszaállítaná a Gyulai Városbarátok Köre azt a szatócsboltot, melynek anyagát döntően gyulaiak adták össze a 80-as években, és sikerrel működött a Gábor Áron utcában. Mindezt szerda délelőtti sajtótájékoztatóján jelentette be a szervezet elnöke.

Durkó Károly felidézte, 1945 előtt 100 ilyen bolt létezett, de az államosítás után megszűntek. 1986-ra sikerült a Vendéglátó-ipari Múzeum, valamint többek között Stiffer György, Fábián Ferencné, Ábrahám György és Paulik Pál közreműködésével berendezni egy ilyen üzletet.

Durkó Károly elmondta, a Békéscsabán található gyűjtemény tárgyainak egy része még mindig be van csomagolva. Balla Tibor felidézte, milyen volt ez az üzlet akkor, amikor még működött a Kálvin utcában, és az Ajándékbolt a Süvegcukorhoz címet viselte.

Székely Árpád szerint több ok is szól az egykori bolt visszaállítása mellett. Az nemcsak turisztikai látványosság lehetne, hanem hasznot is hajthatna üzemeltetőjének. A városbarátok köre kéri a város vezetését, hogy kezdeményezzék a gyűjtemény Gyulára hozatalát, és keressenek helyet bemutatására.

Részletek a videóban, további képek a Galéria rovatban.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …