2024. április 19., péntek
FONTOS

Színház és pálinka

Június 29-én kezdődik, és augusztus 12-ig minden napra ígér valamilyen programot a Gyulai Várszínház 49. évada. A csütörtök délelőtti sajtótájékoztatón Gedeon József igazgató Magyarország egyik legelismertebb fesztiváljának nevezte a várszínházat, melynek nyári előadásaira egyelőre, mint fogalmazott, egyetlen fillérük sincs.

{vsig}galeria/gedeonrulez{/vsig}

A teátrum vezetője kiemelte, idén is világsztárokat látnak vendégül, hiszen Gyulára jön a koreai rendező, Oh Tae Suh, a craiovai Silviu Purcarete, a The New Dave Hollnad Group, vagy a japán dobzenekar, a Gocco. 2012 nyarán 4 bemutató lesz. Az első Füves könyvek címmel Márai, Hamvas Béla és Weöres Sándor bölcseletein alapul. A második Shakespeare: A vihar című drámájának a beregszásziak általi feldolgozása lesz. A további kettő válogatás az elmúlt közel 5 évtized munkáiból, Székely János Mórok című munkája mellett egy könnyed Goldoni darabot, a Chioggiai csetepatét is műsorra tűzik.

Az idei Shakespeare Fesztivál “A Vihar” körül forog majd, ezt a darabot játssza el több társulat is.  

A sajtótájékoztatónak otthont adó Gyulai Pálinkamanufaktúra főzőmestere, Adamik Anikó az elmúlt időszakban elért eredményeiket ismertette. A cég két jelentős versenyen vett részt, és mindkettőn sikerrel szerepelt. A bécsi Destilla két aranyérmet hozott nekik, míg a Hungdesten ők lettek a második legeredményesebb főzde.

Részletek a videóban.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …