2021. október 25., hétfő
FONTOS

Egymást tartják életben idősek és fiatalok

Dr. Imre Sándor geriáter szakorvos tartott előadást a napokban a városi könyvtárban. A téma az aktív időskor és a generációk közötti szolidaritás jelentősége volt. A nyugalmazott egyetemi docens elmondta, szerinte erősen él a különböző generációk között az egymás iránti megbecsülés. Kiemelte, az idősebbeknek több a szabadidejük, ezért gyakran “helyettesíthetik” a fiatalabbakat.

{vsig}galeria/generacio{/vsig}

A programot szervező Arany János egyesület vezetője, Nagy László hangsúlyozta, a társadalomban az idősek és a fiatalok szétválaszthatatlanul összetartoznak, hiszen mindegyikükre szükség van. Mint mondta, egy népnek, nemzetnek akkor van jövője, ha az idősek tapasztalatát tovább éltetik.

Imre Sándor azt mondta, van realitása a generációk összefogásának. A hagyományos, nagycsaládi modell felbomlására vonatkozó kérdésre azt mondta, sok szempontból jobb is, ha nem él együtt három, vagy négy generáció. Imre Sándor azt mondta, az idősebb és a fiatalabb generációk egymást tartják életben, egymást boldogítják.

Részletek a videóban.

Nézze meg ezt is:

Két helyszínen emlékeztek 1956 hőseire

  Az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulója alkalmából tartottak megemlékezést szombat délelőtt a gyulavári …