2024. március 29., péntek
FONTOS

Akiket ötvenen szólítottak le Gyulán

A közelmúltban városunkban járt a Rippel-testvérpár, akiket sokaknak nem kell bemutatni. A családi legenda szerint a testvérek előbb tanultak meg gumiasztalon szaltózni, mint járni.

{vsig}galeria/rippel{/vsig}

A legújabb show-műsorukat, ami majd Budapesten lesz látható, évek óta készítik és amint az már náluk megszokott dolog, ennek is adnak valami kerettörténetet. Ezzel a műsorral a testvérek a 10. rekordkísérletüket célozzák meg. Mint elmondták, egy kis tudományt is vittek a dologba, ugyanis a Jupiter egyik holdja lesz – az Io-bolygó –  a főszereplője a testvérpár darabjának, melyről sokat nem árultak el. Egy biztos, ismét nem vesznek igénybe segítséget a karjaikon kívül. Ezt hívják az artisták Mano-manonak.

A Rippel-fivérek által alkalmazott ún. „Mano-a-mano” technika egy spanyol eredetű kifejezés, mely magyarul szó szerint azt jelenti, hogy kéz a kézben. A bikaviadalok közben két matador sokszor ezzel a technikával dolgozik.

A fivérek elmondták, az a legnagyszerűbb érzés abban, amit csinálnak, hogy nem csak őket ismerték meg az emberek, hanem a munkájukat, az artistáskodást is. Mint mondták, gyulai látogatásukkor sem tudtak úgy sétálni az utcán, hogy ne szóltak volna oda nekik valami kedveset.

Részletek a videóban.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …