2024. április 19., péntek
FONTOS

Felújítják a Jókai utca 30. alatti épületet

 

Korszerű, igényes, esztétikus környezetben kaphatják meg bajba került, rászoruló gyulai polgártársaink a szakszerű segítséget. Alapvetően ez az az ok, ami miatt felújítják Gyulán a Jókai utca 30. szám alatti épületet.

Mindezt dr. Görgényi Ernő jelentette be kedd délelőtti, helyszíni sajtótájékoztatóján, melyet összekötöttek az épület bejárásával. A polgármester hangsúlyozta, a családsegítő szolgálat Hajnal utcai épülete rossz állapotú, méltatlan helyszíne a fontos szociális szolgáltatásoknak évek óta.

Az épület megújításának külön érdekessége, hogy a munkálatok kivitelező cég ígérete szerint a július 13-ai határidő előtt befejeződnek. Minderről Hőhn Ildikó, a kivitelező cég ügyvezetője beszélt.

Az 1801-es tűzvészben leégett, korábban Napkocsma néven ismert épületet idősebb Cziegler Antal uradalmi építész állította helyre későbarokk stílusban. Ma műemléki védelmet élvez, ezért az itt folyó munka sem minden elemében egyszerű, mondta Freiberger István építésvezető.

Az önerővel együtt 17 millió forintos pályázatban ugyan nem szerepelt, de az önkormányzat az épület külső homlokzatát is fel kívánja újítani, hogy az alkalmazkodjon az Apor Vilmos tér és a felújított Erkel Emlékház látványához, illetve a Máriás-ház várható kialakításához. Az itt jelentkező, majd 4 millió forintos költséget Gyula városa magára vállalta.

Interjúk a videóban, képek a Galériában.

Nézze meg ezt is:

Az utolsó gyulai Auschwitz-túlélő fia tartott előadást az Erkel gimnáziumban

  Április 16-a a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapja. Ebből az alkalomból készült több napos programsorozattal …