2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Országos bajnok gyulai atléták

Korosztályos bajnok lett a képen látható három, gyulai fiatalember a magyar kismaratoni országos bajnokságon. A megmérettetésre a hétvégén Székesfehérvárott került sor, ahol a felkészülési nehézségek ellenére szép eredményt értek el a Gyulai Atlétikai Club versenyzői. Kertes István edző, szakágvezető kiemelte, az időjárás okozta nehézségek ellenére is sikerült minőségi munkát végezni.

{vsig}galeria/bajnokfutas{/vsig}

Tíz kilométeren Mócz Dániel nemcsak a csapat tagjaként állhatott dobogóra, hanem egyéniben is a legjobb három közé került. Mint mondta, sikerült jó tempót felvenni, ami meghozta az eredményt a nem könnyű mezőnyben. Süli Richárd ugyan sérüléssel bajlódott, de a székesfehérvári versenyen a gondok ellenére jól teljesített. A csapat harmadik tagja Kecskés Kornél volt, aki elmondta, titkon bíztak a jó eredményben, a győzelem mégis meglepetésként érte őket.  

Szabó Sándor a juniorok között félmaratonon indult, és bár sérülés is hátráltatta, remek eredményt ért el, hiszen 1 óra 11 perc 40 másodperc alatt futotta le a távot, így bronzérmet akasztottak a nyakába. Mindez különösen annak fényében értékelendő, hogy két körrel a verseny vége előtt a gyulai versenyző gyomra felmondta a szolgálatot.

Azt már Szabó Sándor mondta el, hogy a következő fontos verseny a szűk két hét múlva kezdődő diákolimpia lesz, ahol a gyulaiak ismét érmes reményekkel indulnak.

Részletek a videóban.

Nézze meg ezt is:

Hat nap alatt ezerötszáz látogató a gyulai kiállítóhelyeken

  Legényest is láthatott a közönség a Viharsarok Táncszínház kedd délutáni előadásán, a fellépő táncosokat …