2024. április 25., csütörtök
FONTOS

24 órás versolvasás

Vasvári Csaba 24-et ütött a kínai gongra a békéscsabai székhelyű Ibsen Ház udvarán, jelezve, hogy vége a 24 órás versolvasásnak, ahogy a Jókai színház igazgatója fogalmazott: – megcsináltuk!

{vsig}galeria/kolteszetnapja{/vsig}

Megcsinálták, hogy kedd déltől egészen szerda délig folyamatos volt a versfelolvasás. A verskedvelők legszélesebb spektrumát vonultatták fel egy napon keresztül, hiszen olvasott itt ügyvédekből álló csapat, kisdiákok, nagydiákok. De politikusok is feltűntek az erre az alkalomra felállított színpadon. Dr. Kiss-Rigó László Szeged-csanádi megyéspüspök természetesnek vette, hogy részt vesz egy ilyen rendezvényen. A 24 óra utolsó versét Vantara Gyula, Békéscsaba polgármestere olvasta fel, aki G. Németh György Utak című versét választotta. A felolvasás végén, mi más is lehetett volna a záróprodukció, mint egy József Attila-vers.

Gyulán József Attila Szent Miklós téri szobrának koszorúzásával vette kezdetét a költészet napi ünnepség, mely Kiss Ottó előadásával, majd este az ünnepi Bárka esttel folytatódott.

Részletek a videóban.

Nézze meg ezt is:

Jubileumot ünnepel az Erkel kórus

Sikeres évtizedek állnak a gyulai Erkel Ferenc Vegyes Kar mögött, amit a napokban hangversennyel és …