2021. július 24., szombat
FONTOS

24 órás versolvasás

Vasvári Csaba 24-et ütött a kínai gongra a békéscsabai székhelyű Ibsen Ház udvarán, jelezve, hogy vége a 24 órás versolvasásnak, ahogy a Jókai színház igazgatója fogalmazott: – megcsináltuk!

{vsig}galeria/kolteszetnapja{/vsig}

Megcsinálták, hogy kedd déltől egészen szerda délig folyamatos volt a versfelolvasás. A verskedvelők legszélesebb spektrumát vonultatták fel egy napon keresztül, hiszen olvasott itt ügyvédekből álló csapat, kisdiákok, nagydiákok. De politikusok is feltűntek az erre az alkalomra felállított színpadon. Dr. Kiss-Rigó László Szeged-csanádi megyéspüspök természetesnek vette, hogy részt vesz egy ilyen rendezvényen. A 24 óra utolsó versét Vantara Gyula, Békéscsaba polgármestere olvasta fel, aki G. Németh György Utak című versét választotta. A felolvasás végén, mi más is lehetett volna a záróprodukció, mint egy József Attila-vers.

Gyulán József Attila Szent Miklós téri szobrának koszorúzásával vette kezdetét a költészet napi ünnepség, mely Kiss Ottó előadásával, majd este az ünnepi Bárka esttel folytatódott.

Részletek a videóban.

Nézze meg ezt is:

Több száz gyermek részvételével kezdődött el az ÁGOTA tábor

  Tizenhat megyéből mintegy 300 fiatal érkezett Doboz-Szanazugba a huszonnegyedik alkalommal megrendezett Állami Gondoskodásban Élő …