2024. március 29., péntek
FONTOS

Készülnek a félmaratonra

A felvételeken látható, hogyan indult el tavaly májusban a harmadik Várfürdő félmaraton és váltófutás mezőnye. A nevezési díjakból jótékony célra akkor 1,3 millió forint folyt be, a két főszervező, Felföldi Sándor és Veres János idén is hasonlóban reménykedik. A pénzt 2012-ben is sérült gyermekek javára fordítják. A szerda délelőtt, a várfürdőben megtartott sajtótájékoztatón Felföldi Sándor főszervező kiemelte, idén nagy hangsúlyt fektetnek a kísérő rendezvényekre.

{vsig}galeria/felmaraton{/vsig}

Mindezek mellett délelőtt Prohászka Zsolt emlékére is szerveznek váltófutást. A korábbi években problémát okozott, hogy sokan az utolsó napokra hagyták a nevezést Veres János főszervező arról beszélt, hogy ezen a helyzeten segít, hogy immár az interneten is lehet jelentkezni a 21 és a 7 kilométeres távokra.

A város nem csekély összeggel, 400 ezer forinttal támogatja a jótékonysági rendezvény megvalósulását. Görgényi Ernő polgármester jelezte, idén is indul a versenyen, és mindenkit arra buzdított, jelentkezzen és kezdje meg a felkészülést. Boros László Attila, a várfürdő ügyvezetője azt mondta, megtiszteltetésnek tartja, hogy a várfürdő névadó szponzora lehet a rendezvénynek. Ráadásul a távot lefutó versenyzőket vendégül is látják.

A félmaratonon idén már nemcsak mozgásukban korlátozott, hanem látás- és hallássérült emberek is indulnak. Már most többen neveztek külföldről, Gyula testvérvárosai közül Ditzingen és Csíkszereda jelezte, indít versenyzőket.

Részletek a videóban.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …