2022. május 25., szerda
FONTOS

Egységes lett a katasztrófavédelem

A tábornoki rangban lévő,  országos polgári védelmi főfelügyelő köszöntötte a megjelenteket a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság évértékelő állománygyűlésén. Dr. Tóth Ferenc kiemelte, az elmúlt időszakban megerősödött a polgári védelmi szervezet, és ez a folyamat várhatóan a jövőben is folytatódik. Hangsúlyozta, a biztonsághoz nemcsak joguk van az embereknek, hanem tenniük is kell érte.

{vsig}galeria/takacskatasztrafa{/vsig}

A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság elmúlt egy évét értékelve dr. Takács Árpád igazgató kijelentette, mozgalmas és nehéz időszak áll mögöttük, viszont rendeződött az immár egységes, rendvédelmi jellegű szervezet szerepe. Az új katasztrófavédelmi törvénnyel kapcsolatban felhívta a figyelmet arra, hogy ennek hatályba lépése 28 másik törvényt módosított. A megyei igazgatóság emellett eseményeknek sem volt híján.  

Takács Árpád elmondta, megtörtént a tűzoltóságok vagyonának átvétele, mely az önkormányzatok példaszerű együttműködésével valósult meg. Az ismét állami váló tűzoltóságokkal kapcsolatban az ezredes hangsúlyozta, Békés megyében senki sem veszítette el a munkáját, sőt, 10 százalékos létszámbővítésre került sor.

Az elkövetkezendő időszakkal kapcsolatban a megyei igazgató kiemelte, 3 katasztrófavédelmi őrs létrehozását tervezik. Ennek az lenne a jelentősége, hogy a megye valamennyi lakosához 20 percen belül elérnének.

Részletek a videóban.

Nézze meg ezt is:

Csempe helyett 155 millió forintot érő cipő Gyulánál

  A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai közúti ellenőrzésen 7040 pár hamis cipőt találtak egy …