2022. május 23., hétfő
FONTOS

Tanácskoztak a civilek

Immár második alkalommal találkoztak helyi szervezetek képviselői a városházán, a civil kerekasztal rendezvényén. A tanácskozás egyik lényeges feladata volt, hogy előkészítsék a civil kerekasztal szabályzatát. Emellett szó volt a május második felében megrendezendő civil hétről is.

{vsig}galeria/civiltanacskozas{/vsig}

A tanácskozáson részt vett Herczegné Szabó Marianna, a Nemzeti Együttműködési Alap Új nemzedékek jövőjéért kollégiumának tagja. Ő már megválasztásakor hangsúlyozta, azon fog dolgozni, hogy a civilek, ha megfelelő módon pályáznak, el is nyerjék a támogatást.

A pályázatokkal kapcsolatban beszélt Nagy Gábor, aki szintén Békés megyeiként vesz részt a döntések meghozatalának folyamatában. Ő a Társadalmi Felelősségvállalás Kollégiumának lett tagja. Kiemelte, fontos az, hogy a helyi civil szervezetek tisztában legyenek a pályázati folyamat által előírt feltételekkel, és jó anyagokat nyújtsanak be.

Gyulán a tavalyi évben született egy olyan képviselő-testületi határozat, melyben létrehozták a civil cselekvési tervet. Ennek egyik programja a civil kerekasztal létrehozása, mely nemcsak fórumot teremt az érintettek számára, hanem megteremti a párbeszéd és az együttműködés lehetőségét. A közeli fontos eseménye lehet a kerekasztal megalakítása, a leendő tagok ennek kialakításán dolgoznak.

Részletek a videóban.

Nézze meg ezt is:

Apor búcsú a Nádi Boldogasszony templomban

  A plébánosi szolgálatát Gyulán kezdő Apor Vilmosra emlékeztek vasárnap a Nádi Boldogasszony templomban. A …