2024. március 28., csütörtök
FONTOS

Fókuszban a közlekedés

 

A közlekedési lámpáról mondtak verset a Béke sugárúti óvodások kedd reggel. Ez az esemény volt a kezdete az egész hetes programsorozatnak, mely a biztonságos közlekedés jegyében jött létre.

{vsig}galeria/kozlekedesnemutjukel{/vsig}

A közlekedési hét mottójaként is meg lehetett fogalmazni, hogy a gyermekbalesetek megelőzés mindenki számára közös cél. Ezért sem véletlen, hogy a rendőrség is képviseltette magát a programon.

A tagintézmény vezetője, dr. Becseiné Lock Gabriella hangsúlyozta, az óvoda KRESZ-parkja ebben az évben immár 38. életévébe ért. Egyúttal felhívta a figyelmet a balesetek megelőzésének fontosságára, és arra, hogy e tekintetben a közelmúltban több olyan adat is napvilágot látott, mely bizakodásra adhat okot.

A megyei közgyűlés gyulai alelnöke, Kónyai István ezúttal mint a körzet képviselője volt jelen. Kiemelte, fontosnak tartja, hogy megpróbáljanak forrásokat szerezni az egyedülálló KRESZ-park felújítására. Ez a számítások szerint nem kevesebb mint ötmillió forintba kerülne.

A Béke sugárúti óvodában a héten a gyerekek több más mellett megtekintik a vasútállomást, rendőr segítségével gyakorolják, hogyan kell helytállni a különböző közlekedési helyzetekben. Emellett sor kerül különböző bemutatókra, de a KRESZ-park erre a hétre kinyitják más óvodák, általános iskolák számára is.

Részletek a videóban.

Nézze meg ezt is:

Jelentős fejlesztés előtt áll a gyulai onkológiai centrum

  A hamarosan kezdődő eszközpark fejlesztéssel a Békés vármegye onkológiai betegeit ellátó gyulai központ felzárkózhat …