2022. május 28., szombat
FONTOS

A vilmoskörte lett a legjobb

Az időjárás nem fogadta a kegyeibe a XIII. Kisüsti Pálinka Fesztiválra kilátogatókat az elmúlt hétvégén. A szórakozáson túl, egyetlen célja lehet egy ilyen rendezvénynek, mégpedig eldönteni, hogy melyik pálinka lehet a legjobb 2012-ben.

 

{vsig}galeria/palinkashow{/vsig}

Az ide 1120 versenypálinka közül a szakzsűri a Tuzséri Pálinka Manufaktúra vilmoskörte pálinkáját találta a legjobbnak. A pálinkaversenyen az ítészek által a legeredményesebb pálinkafőzde a Bükkaranyosi Pálinka Kft, míg kereskedelmi kategóriában a Bolyhos és fia Bt. lett. Ifj. Bolyhos Zoltán elmondta, hogy 2008-ban is ők nyerték el ezt a címet, de az idei annyiban más, hogy akkor 30 volt, ma már 100-nál több kereskedelmi pálinkafőzde van az országban. Az év pálinkája cím birtokosa elmondta, hogy nem készültek fel nagyobb mennyiség eladására, pedig az eddigi évek mutatói szerint, a pálinkafesztivál győztese jóval többet tud eladni a győztes italból.

Részletek a videóban és a Gyula Tv műsorában.

Nézze meg ezt is:

A vidékiek helyzetét erősítené társelnökként Nyikora Péterné

Két évre társelnökké, egyben elnökségi taggá választotta tisztújító közgyűlésén a Magyar Speciális Olimpia Szövetség a …