2021. augusztus 3., kedd
FONTOS

Régi emberek régi képei a Dürer teremben

 

Ezekkel a szavakkal vezette fel a szerda délután, a Dürer teremben megnyílt kiállítást dr. Szigeti Zoltán. A kulturális és rendezvényszervező kft. mellett a Békésgyula Társaság szervezésében létrejött eseményen utóbbi szervezet elnöke elmondta, a kiállítás ötlete úgy született, hogy egymást otthonában meglátogatva megtekintették a képeket, és úgy találták, érdemesek a bemutatásra.

{vsig}galeria/mszmp_durer{/vsig}

Krasznahorkai Géza, a könyvtár nyugalmazott igazgatója azt mondta, ez a tárlat megmutatja, milyen szempontok alapján választottak műveket a város egykori vezetői. A művésztelepekkel kapcsolatban kiemelte, ezek fenntartása nem pénz, hanem értékválasztás kérdése.

A kiállításon többek között Koszta Rozália, Oroján István, Székelyhidi Attila, Póka György és Kalcsó József festményei mellett Kiss László munkái is megtekinthetők. A többségében realista megközelítésű, de sokféle technikával készült képekből álló tárlat május 13-ig látogatható a Dürer Teremben.

Részletek a videóban.

Nézze meg ezt is:

Új alapszakokat indítanak Békéscsabán

Közösen 3 új alapszakot indít levelező tagozaton, Békéscsabán a 2021-es pótfelvételi eljárásban a Szegedi Tudományegyetem …