2024. április 23., kedd
FONTOS

Autóriksával Indiában

Régóta kereste a lehetőséget a gyulai Bozó András, hogy megnézhesse India valódi arcát. Ott szerzett élményeiről a napokban számolt be a városi könyvtár olvasótermében, a közgyűjtemény Világjáró gyulaiak sorozatának részeként.

{vsig}galeria/autoriksa{/vsig}

Bozó András előadása az “Autóriksával Indián át” címet kapta, és egy 2008-as, jótékonysági raliverseny történetére épült, mely a tévéfilmből ismert Flúgos futamra hasonlítva szinte átszelte a kontinensnyi országot. Volt, aki Batman és Robin jelmezébe bújva ment végig az útvonalon.

A verseny jótékonysági részéhez tartozott, hogy a mezőny szinte naponta meg-megállt, és segített valamiben az ott élő embereknek, javítottak az iskolák állapotán. Ha kellett, WC-t építettek, ha épp számítógépre volt szükség, akkor azt vittek.

Dézsi Jánost, a könyvtár igazgatóját arról kérdeztük, kivel folytatódik a sorozat. Úgy néz ki, kelet helyett a következő időszakban a nyugat felé fordul majd a figyelem.

Bozó Andrást megkérdeztük más útjairól is, erről egy hosszabb összeállítást a jövő heti Értékőrzőben láthatnak, video itt.

Nézze meg ezt is:

Rendőrök és rendőrségi dolgozók vehettek át jutalmat a Rendőrség Napján

  Szent György nap, a Magyar Rendőrség Napja alkalmából 2024. április 23-án állománygyűlést tartottak a …