2024. április 24., szerda
FONTOS

DELTA: már Csongrádban is

 

Nagy az érdeklődés a Dél-alföldi Talentum Akadémia, vagyis a DELTA iránt. Ebben az évben a kurzusokon már nemcsak Békés, hanem Csongrád megyei diákok is részt vehetnek, vagyis eggyel több megyében kapják meg a lehetőséget a vezetői képességekkel bíró fiatalok, hogy csiszolják a tudásukat.

{vsig}galeria/deltacsongrad{/vsig}

Az eltelt időszakkal kapcsolatban az alapítót kértük értékelésre. Barkász Sándor úgy nyilatkozott, nemhogy nem bánta meg, hogy belevágott ebbe, hanem úgy látja, hamarabb kellett volna elkezdenie.

A tavalyi évben útjára indult kezdeményezés első évfolyama szombaton, a békéscsabai megyeházán vett részt egy képzésen. A fő téma a kommunikáció volt.

Kovács Eszter pénzügy-számvitel hallgatóként tanul Szegeden. Úgy vélekedett, a kommunikáció egy olyan terület, melyről mindenki azt hiszi, hogy megy, de a gyakorlatban aztán másképp történnek a dolgok. A sarkadi Szabó Nikolett Debrecenben tanul magyar szakon. Azt mondta, ez a képzés rengeteg plusz dolgot adott neki. Liska Csilla a szegedi egyetem földrajz szakán tanul. Szerinte számára kiállásban, a gondolkodás formálásában is nagy hasznot hoztak a képzések. Mint mondta, nem gondolta volna, hogy a kitöltött teszteket olyan szempontból értékelik, hogy kiben van vezetői képesség.

A Delta Akadémia fontos célkitűzése, hogy ne kallódjanak el azok a fiatalok, akikben ott szunnyad a tehetség, de helyzetükből adódóan képességeiket egyedül nem tudnák kiaknázni.

Részletek a videóban.

Nézze meg ezt is:

Hat nap alatt ezerötszáz látogató a gyulai kiállítóhelyeken

  Legényest is láthatott a közönség a Viharsarok Táncszínház kedd délutáni előadásán, a fellépő táncosokat …