2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Elballagtak és megkezdték az érettségit

Péntek délelőtt kezdődött a ballagási ünnepség a Göndöcs Benedek középiskolában. Az alma matertől nem kevesebb, mint 18 osztály tanulói vettek búcsút, majd vettek részt a szentmisén a belvárosi katolikus templomban.

{vsig}galeria/ballagasok{/vsig}

Ezt Timár Asztrik rendházfőnök celebrálta. Dr. Czirok Sándor igazgató azt mondta, aki becsületesen tanult, annak nem lesz gondja sem a vizsgákkal, sem az elhelyezkedéssel.

A Harruckern János Közoktatási intézményben 140 diák érettségivel és 260 tanuló szakmunkásvizsgával készült az év végére. Az iskola oktatásiegység-vezetője szerint a mai világban senki nincs könnyű helyzetben, de olyan szakmákat próbálnak a diákok kezébe adni, mellyel talán könnyebb lesz az elhelyezkedés.

Az Erkel Ferenc gimnáziumtól 130 tanuló vett búcsút szombat délelőtt. A gimnáziumban szokás, hogy a végzősöktől egy tizenegyedikes tanuló köszön el az iskola nevében. Kiss Ákos a gimnáziumi évekről beszélt.

A Karácsonyi János Katolikus Gimnázium ünnepi szentmisével köszönt el végzőseitől. A szentmisét Dlubala Róbert szalvatoriánus szerzetes mutatta be.
A Nicolae Balcescu gimnáziumban 46 diák köszönt el iskolájától. Czeglédiné dr. Gurzó Mária adta át az iskola legmagasabb kitüntetését, a Pro Discipulis-díjat Muszka Grétának, Cicudean Nikolettának és Lovász Andrásnak.

Hétfő délelőtt az irodalom érettségivel kezdték a hetet az elballagottak. A szövegértés feladat után három esszétéma közül választhattak: összehasonlító műelemzés Karinthy karcolataiból, Arany János Tetemrehívás c. balladájának műelemzése és Camus Pestisének egy részlete alapján érvelhettek a heroikus embereszmény ellen, vagy mellett. A Karácsonyi János gimnázium igazgatója szerint idén kifejezetten jó volt a szövegértésben feladott Lukácsy-szöveg.

Videó itt, az ünnepségekről képek a Galériában.

Nézze meg ezt is:

Hat nap alatt ezerötszáz látogató a gyulai kiállítóhelyeken

  Legényest is láthatott a közönség a Viharsarok Táncszínház kedd délutáni előadásán, a fellépő táncosokat …