2021. december 4., szombat
FONTOS

Állománygyűlés a tűzoltóknál

Országszerte eseménydús időszakot tudhatnak maguk mögött a tűzoltóságok. Az önkormányzatiból állami fenntartásúvá váló szervezet immár egységes, rendvédelmi jelleget öltött.

{vsig}galeria/allomanygyules{/vsig}

A napokban megrendezett, ünnepi állománygyűlésen Kiss András kirendeltség vezető a Flórián nap jelentőségéről is szólt, kiemelve, hogy 1991-ben volt az első ilyen rendezvény. Zanócz István parancsnok azt mondta, mindannyian érzékeljük a ránk robbanó nehézségeket, de a nehézség is öröm.

Gyulán a szervezeti átalakulás mellett egy új beruházás is a tűzoltókra irányította a figyelmet. A régi, szűkös laktanya tőszomszédságában nem kevesebb, mint 86 millió forintból épül új épületszárny.

Ezzel egy régi igény válik valóra, hiszen nemcsak a személyi állomány, hanem a járművek is megfelelő körülmények között tartózkodhatnak itt. A projekt érdekessége, hogy a helyi önkormányzat országosan is egyedülálló magatartást tanúsított az ügyben. Annak ellenére, hogy a tűzoltóságok állami kézbe kerültek, fontosnak tartották, hogy ne lépjen vissza a pályázat finanszírozásától.

Részletek a videóban.

Nézze meg ezt is:

Vadriasztó prizmákat helyeztek el a veszélyes útszakaszokon

  Békés megyében 2019-től kezdődően 2021 első félévének végéig összesen több mint négyszáz vadelütésről érkezett …