2022. január 17., hétfő
FONTOS

Jubilál a Széchenyi Kártya

Tíz év, ezermilliárd forint. Számokban így lehetne összegezni a Széchenyi Kártya program 2002-es indulása óta kihelyezett vállalkozói hitelek nagyságrendjét. Ebből az alkalomból rendeztek fórumot Békéscsabán, ahol értékelték az elmúlt egy évtized eredményeit.

{vsig}galeria/szechenyikartya{/vsig}

Számos működő és induló vállalkozás számára jelentett mentőövet a 2002-ben elindított Széchenyi Kártya program, elsősorban vállalkozó barát mivolta miatt. Nagy előnye ezeknek a hitelkonstrukcióknak, hogy a bizalomra építenek, ami manapság nem elhanyagolható szempont. Mivel ezekhez a hitelekhez a kamarák vagy a VOSZ ajánlásával lehet hozzájutni, ez is egyfajta lehetőséget jelent, a nem megfelelő kondícióval rendelkező vállalkozások kiszűrésére.

A Széchenyi Kártya alapvetően hasonló a kereskedelmi bankok által nyújtott folyószámlahitelhez, ám abban van a nagy különbség, hogy sokkal kedvezőbb feltételekkel lehet hozzájutni. Van mögötte ugyanis állami garancia, kamattámogatás és tíz millió forint alatt nem szükséges tárgyi biztosítékot bemutatni. Az elmúlt egy évtizedben több mint kétszázezer hiteligénylés jelentkezett és mintegy 167 ezer esetében létre is jött a tranzakció. A hitelt most már többféle célra lehet felhasználni.

Interjúk a videóban.

Nézze meg ezt is:

Két programmal készülnek a téli időszakban a könyvtárban

  A Mogyoróssy János Városi Könyvtár téli időszakának programjait ismertette a napokban Dézsi János igazgató. …