2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Kastélynapok váriban

Idén újra megrendezik a Gyulavári Kastélynapokat – jelentették be a kedd délelőtti, a helyi kastély Himnusz-termében megtartott sajtótájékoztatón. Dr. Görgényi Ernő gyulai polgármester szerint ez a rendezvény értéket képvisel, és turisztikai vonatkozása is van.

{vsig}galeria/kastelynapok{/vsig}

Gyula azért lehet kiemelt célpont a belföldi turisták körében, mert komplex turisztikai élményt kínál, a sok attrakció, így a gyulavári kastélynapok együtt adja azt, amitől vonzó a város.

A rendezvény főszervezője, Dohányos Mihály elmondta, igaz, hogy még csak a szárnyaikat próbálgatják, de a lakosság aktív részvételére építenek.

A programok sorába illeszkedik egy kerékpárverseny. Ennek szervezője, Kesjár Attila kiemelte, a tavalyihoz hasonló elképzelések mentén hívják életre a megmérettetést. Először az általános iskolások, majd az amatőrök, később pedig az U23-as elit pattan nyeregbe. A mezőnyben ott lesz a gyulai Molnár István is.

A sajtótájékoztatón a megye paprikás krumplijának elkészítésére vállalkozó Ambrus György olimpiai bajnok mesterszakács azt mondta, a főzőverseny fontos célja, hogy helyi alapanyagokból készüljenek az ételek.

Részletek a videóban.

Nézze meg ezt is:

Hat nap alatt ezerötszáz látogató a gyulai kiállítóhelyeken

  Legényest is láthatott a közönség a Viharsarok Táncszínház kedd délutáni előadásán, a fellépő táncosokat …