2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Menekültek a vonaton: algírokat fogtak Lökösházán

Hét algír férfi próbált vonattal eljutni Romániából Nyugat-Európába, de a határon feltartóztatták őket – közölte a Gyula Tv-vel Vargáné Szombati Andrea, a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

{vsig}galeria/algirok{/vsig}

A Lökösházi Határrendészeti Kirendeltség rendőrei alaposan átvizsgálták a 2012. május 6-án éjjel 1 óra körül a vasúti átkelőhelyhez érkezett tehervonatokat. A szerelvények személygépkocsikat szállítottak, a határsértők a járművek alatt bújtak meg. Meghallgatásukkor elmondták, hogy Algériából indultak és az egyik romániai menekülttáborban éltek, ahonnan Nyugat-Európába szerettek volna eljutni.

Volt közöttük olyan, aki korábban gyalogosan már próbálkozott, de elfogták, ezért most úgy döntöttek, vonattal próbálják meg elhagyni Romániát, és átutazni több európai országon. Temesvár térségében ugrottak fel a Magyarország felé tartó szerelvényekre, majd lehasaltak a vagonok felső részében.

A magyar rendőrök éberségét azonban nem tudták kijátszani, a vonat átvizsgálása során észrevették a rejtőzködő menekülteket. A hét férfit leszállították a vonatról, majd átadták őket a román hatóság képviselőinek.  

Nézze meg ezt is:

Egy kattintás, 36 millió forint veszteség

Értékes ügyfél megszólítással kezdődő ímélt kapott egy könyvelő Békés vármegyében. Azt kérték tőle, hogy erősítse …