2024. március 29., péntek
FONTOS

Bokorba bújt a gyújtogató betörő

A Gyulai Rendőrkapitányság szerdán késő este őrizetbe vett egy hajléktalan személyt. A 47 éves férfi kora este Gyulán, a Hajnal utcában betört egy házba. A református egyház tulajdonában lévő ingatlanba úgy jutott be, hogy először átmászott a kerítésen, majd az épület bejárati ajtajának üvegét törte be.

Összeszedte a házban talált elektromos vezetékeket, majd a házban meggyújtotta őket, hogy leégesse róluk a műanyagot. Az épületből kiáramló füstre az egyik szomszéd figyelt fel, aki átment, megnézte, hogy mi történik a háznál. Látta, hogy sűrű füst áramlik kifele és az udvaron egy ismeretlen férfi tartózkodik. Az idegentől megkérdezte, hogy „mi ez a tűz”? Kérdésére a férfi annyit felelt, hogy majd mindjárt elalszik és elment a helyszínről. A hölgy értesítette a fiát, és a rendőrséget. A helyszínre érkező rendőrök egyike az épületből kihozta az égő kábelköteget és eloltotta, a tűz továbbterjedését megakadályozták. A gyulai tűzoltóságot értesítették, mivel a füst miatt nem lehetett megállapítani, hogy az épületben ég-e még valami, további tűzoltásra van-e szükség.

A Gyulai Rendőrkapitányság munkatársai a katasztrófavédelemmel együtt a helyszíni szemlét lefolytatták és az elkövető keresését megkezdték. A szemle befejezését követően az ingatlant lezárták. 23 óra előtt pár perccel a kapitányság ügyeletére bejelentés érkezett, hogy egy ismeretlen személy a nagykapun át ismét bemászott az ingatlanra. A helyszínre érkező járőrök az egyik bokorban elbújva fogták el a gyújtogatót, aki vissza akart menni a kábelekért. A férfi rendőrök láttán futva próbált elmenekülni a helyszínről.

Rövid üldözés után a Kálvin utcán beugrott egy bokorba, ahonnan a járőrök szedték ki, elfogták és előállították a Gyulai Rendőrkapitányságra. Ellene betöréses lopás és rongálás vétség megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás az őrizetbe vétele mellett. Az elsődleges adatok szerint a rongálással és a lopással összesen kb. 130 ezer forint kárt okozott.

Nézze meg ezt is:

Folytatódnak a fejlesztések a Németvárosi óvodában

  A Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárságának 9,7 millió forintos támogatásával újabb energetikai …