2024. április 24., szerda
FONTOS

Fontos meccsek előtt a grosicsos U-15

Kevés sikerélményben volt része a szezon elején az U-15-ös csapatnak. A Grosics Gyula Katolikus Labdarúgó Akadémia e korosztálya akkoriban kezdett összeállni, így érthető, hogy kellett idő az összecsiszolódáshoz. Az együttes szereplése mindenesetre több szempontból is kulcsfontosságú az akadémia életében.

{vsig}galeria/grosicccs{/vsig}

Tavaly ugyan még összeadták az U-13-as és az U-15-ös csapat eredményét, így döntötték el a kiesés kérdését, ebben a szezonban viszont már csak az idősebbek teljesítménye dönt. Vagyis e tekintetben teljesen mindegy, hogyan teljesít a Dobi Róbert által trenírozott fiatalabb korosztály.

Takács László, a csapat edzője azt mondta, tudomásuk szerint az utolsó három helyezett esik ki a legmagasabb osztályból. A csapat pedig jelenleg épp az utolsó, még nem bennmaradást jelentő helyen áll a budapesti REAC mögött. A hátralévő mérkőzéseken tehát az a tét, hogy kivívják a legmagasabb osztályban való szereplést.

Takács Balázs Mezőhegyesről érkezett a Grosics Akadémiára, leginkább támadó és középső középpályást szokott játszani. Gazdag Bálintra leginkább jobbszélső középpályásként számít edzője. Kiemelte, nagyon sokat fejlődött az akadémián, és pozitívan nyilatkozott a bennmaradási esélyekről is. Süli Szabolcs jobbhátvédként játszik, szerinte mostanra már jól összeállt a csapat, eséllyel indulnak harcba. Grecsó Bence azt mondta, a hátralévő öt mérkőzésből négyen nyernük kell, ha bent akarnak maradni.

Nem néz tehát könnyű időszak elé az U-15-ös csapat, melynek azért szurkolnak a fiatalabbak is. Fülöp Tamás gyulaiként játszik az akadémián, és meg is indokolta, miért jó az, hogy itt játszhatnak.

Az akadémia idősebb korosztályai jól szerepelnek. A 17-es és a 19-es korosztály is a második vonalban játszik. Előbbieknél nemcsak az “A”, hanem a “B” csapat is rendre veri a mezőnyt. Az idősebbek “A” csapata a feljutásért küzd, jelenleg az első helyen állnak. Ha sikerül itt végezniük, akkor osztályozót kell játszaniuk az NB I-ért.

Interjúk a videóban.

Nézze meg ezt is:

Hat nap alatt ezerötszáz látogató a gyulai kiállítóhelyeken

  Legényest is láthatott a közönség a Viharsarok Táncszínház kedd délutáni előadásán, a fellépő táncosokat …