2024. március 28., csütörtök
FONTOS

Aratott a piszkos tizenkettő

Ötszázezer kiló ruha mosásához elegendő hamis mosószert és öblítőt találtak a „Piszkos Tizenkettő” akcióban a pénzügyőrök és a revizorok Békés megyében.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal szabálysértési és büntetőeljárásokat indított, illetve fejenként több százezer forintos bírságot szabhat ki a békéscsabai piac és környékének árusaira egyebek mellett feketefoglalkoztatás és igazolatlan eredetű áru forgalmazása miatt. A „Piszkos Tizenkettő” akcióban 34 pénzügyőr és hét adóellenőr vett részt, akik egyszerre 12 helyszínen ellenőrizték az árusokat. Az akció központja a békéscsabai piac és környéke volt, de vizsgálatok zajlottak Battonya, Méhkerék és Gyula körzetében is.

A pénzügyőrök néhány óra leforgása alatt, nyolc helyen találtak közismert világmárka jelzésével ellátott mosóport és öblítőt kiskereskedelmi egység, egyéb üzlethelyiségek, garázsok, tehergépjárművek, illetve személygépjárművek ellenőrzésekor. Az összesen mintegy 551 ezer kiló ruha mosásához elegendő 11 640 kg hamis mosóport, valamint 2 934 liter hamis öblítőt lefoglalták. Ennek a mennyiségnek a piaci értéke megközelítőleg hat és félmillió forint -tájékoztatta a Gyula Tv-t Suller György Attila őrnagy, a NAV vám- és jövedéki szóvivője.

További részletek a Híradóban.

Nézze meg ezt is:

500 adag babgulyást kaptak a rászorulók

  Hagyományosan harmonikaszóval fogadták szombaton, a húsvét előtti ételosztás résztvevőit a gyulai gazdaudvarban. Karácsony és …