2024. április 19., péntek
FONTOS

Rekord a félmaratonon

A hőség ellenére megdőlt a korábbi rekord az immár negyedik Várfürdő félmaraton és váltófutás – Fuss a Sérült Gyermekekért! címet viselő rendezvényen. A több kategóriában, alapvetően 7 és 21 kilométeres versenyen több, mint 600 ember vett részt, nevezésükkel valamennyien jó célt támogattak.

 

A futók előtt a kerekesszékesek álltak rajthoz. 2 óra 16 perces idővel a gyulai Czibere Tünde nyerte a nők versenyét a félmaratoni távon. Őt még a rajt előtt kérdeztük.

A 7 kilométeres távon is gyulai győzelem született, az Erkel gimnázium diákja, Szigeti Szabolcs 24 perc 36 másodperces idővel ért célba. A remek idő nem véletlen, szabad idejéből sokat áldoz a futásra.

A 21 kilométert elismerést kiváltó, 1 óra 14 perces idővel Kovács Zsolt nyerte. Többen úgy gondolták, ezt a távot érdemes inkább elosztani, és csapatban vágtak neki az erőpróbának. Így tett Székely László is.

A szervezők szándéka szerint idén is a sérült gyermekeket támogatják. Ezt tavaly is örömmel fogadták a békéscsabai Degré utcai otthon lakói. Sziszák Katalin igazgató kiemelte, külön öröm, hogy a sérült gyermekek számára is rendeztek egy versenyt.

A verseny jövőjével kapcsolatban bizakodóan nyilatkoztak a szervezők. Veres János kiemelte, a korábbi jó hagyomány idén sem szakadt meg, a versenyre ugyanis évről-évre több nevezés érkezett.

A befolyó bevételből a szervezők tavaly a sérült gyermekek számára többek között speciális eszközöket vásároltak, de a táborozásukat is segítették sátrakkal, gumicsónakokkal.

Nézze meg videónkat, valamint képi beszámolónkat a Galéria rovatunkban.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …