2024. április 26., péntek
FONTOS

Elkészültek a tervek a vári iskolára

Komoly érdeklődés mellett rendezték meg a képviselői fórumsorozat legutóbbi állomását pénteken, Gyulaváriban. Szabó Károly, a körzet képviselője jó hírrel szolgált a megjelenteknek, ugyanis elkészültek az iskola felújításának a tervei, melyek átestek az ilyenkor szokásos engedélyeztetési eljáráson is.

{vsig}galeria/variiskola{/vsig}

Ez a projekt persze túlmutat az iskola felújításán, hiszen nemcsak a településrész központjának az arculatát értelmezné újra, hanem jó hatással lenne az óvodára és a részönkormányzat épületére is.

Szabó Károly az elmúlt időszakkal kapcsolatban kiemelte a csapadékvíz rendezéssel összefüggésben felhasznált 10 millió forintot. Emellett kicserélték a bölcsőde nyílászáróit, parkolót építettek, és felújítottak közel 2 kilométer járdát. A képviselőt megkérdeztük arról is, mely területeken volna fontos előrébb lépni az elkövetkező időszakban.

Az iskola tervezett felújítása mellett az elkövetkező időszak mérföldköve lehet a Dénesmajor és Nagyzerind közötti út elkészülte, de a Natura 2000 program keretein belül elkészülhet a településrészt átszelő kerékpárút is.

Részletek a videóban.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …